Extra levels via Xbox Live voor Beautiful Katamari

De nieuwe Beautiful Katamari game is nog maar net speelbaar op de Xbox 360, maar heeft al aardig wat kritiek gekregen. Voor het spel zijn namelijk nieuwe levels verschenen op de marketplace voor 200 punten per stuk, maar de levels lijken al op de DVD te staan.

Het gaat om de downloadable content. Het downloaden van extra Levels, items of features voor een spel. Er zijn al lange discussies gehouden over de prijzen van deze add-ons. Sommige redeneren dat ze gratis beschikbaar moeten zijn, anderen beweren dat de uitgever er wel geld voor mag vragen. Ook bedrijven zoals Microsoft en Epic zijn het hierover niet met elkaar eens.



Money doesn't stick!

Er zijn vier nieuwe levels te downloaden voor Beautiful Katamari, en deze kosten 200 punten per stuk. Dat is niets nieuws, maar de oplettende gamers merkten al snel dat de download maar een paar KB in grootte is. Dit zou er op wijzen dat de levels al op de schijf staan en de gamer dus 800 Microsoft Points moet betalen (10 Euro) voor content die ze al in hun bezit bebben, iets wat volgens veel gamers echt niet door de beugel kan.