Borderlands heeft toch geen HDD nodig

Ondanks eerdere berichten zal de game Borderlands geen HDD vereisen op de Xbox 360. De directeur van Gearbox, Pitchford, vertelde laatst in een interview dat dit waarschijnlijk wel het geval zou zijn; maar hij had het bij het verkeerde eind.

Steve Jones, hoofd-programmeur bij Gear Box, heeft aangegeven dat de game Borderlands ook zonder HDD te spelen zal zijn op de Xbox 360. Als de HDD er is zal daar gebruik van gemaakt worden, maar het is geen vereiste. Pitchford bevestigde dit tegenover 1up.com en vertelde dat hij niet had gedacht dat het zonder HDD zou lukken. "It was so impossible to imagine that even I had it wrong and I needed our lead programmer to sort me out."

Borderlands is een FPS van Gearbox en door de unieke manier van het 'procedurally generating' (het generen van veel verschillende content met behulp van slechts een klein aantal basis-elementen) van wapens en bepantsering zal deze FPS heel veel verschillende wapens bevatten. Volgens de laatste berichten tot wel 500.000 stuks.