Sony heeft plan om Kerstverkopen te domineren

Sony zegt een plan te hebben bedacht om de verkopen van de PS3 rond Kerstmis massaal omhoog te krikken. Op dit moment is het de Wii die de markt aan het veroveren is, maar als we Jonathan Fargher van SCEE mogen geloven is het straks de omgekeerde wereld. Om te beginnen zegt hij dat het niet eerlijk is om de Wii en de PS3 te vergelijken op basis van verkoopcijfers, omdat het twee totaal verschillende apparaten voor een verschillend publiek zijn:
"[...]
“The one thing we have always done with the PlayStation is stick to our business strategy. We keep an eye on the competition, but it is unfair to put the Nintendo Wii and PS3 in the same category. The Wii is a sub-£200 console and does one thing pretty well. Compare that with a £400 piece of hardware that plays next-generation games, allows users to access photo files and has built-in Blu-Ray technology.
[...]"


Verder geeft hij aan dat de kritiek op de verkopen van de PS3 niet helemaal terecht is. Er zijn tenslotte een miljoen consoles verkocht in Europa binnen negen weken. Dat zijn meer consoles dan de PS2 destijds verkocht in hetzelfde tijdsbestek. Ook het feit dat de PS1 en PS2 ruim honderd miljoen keer verkocht zijn geeft hem vertrouwen:
"[...]
“Many people have said PS3 is not doing well, but in nine weeks we have sold more than one million machines in Europe, which is faster than the sell-through rate of the PS2. The PS1 and PS2 sold 115 million machines worldwide, so we are confident of the PS3’s performance in time''.
[...]"


Fargher denkt dat het probleem in de verkoopcijfers door de beschikbare software komt. Er zouden niet genoeg interessante game te koop zijn, een probleem dat ook de PSP kent. Dit zou mede komen door de zomer, een vrij rustige periode wat betreft releases van games. Ter compensatie komt Sony met downloadbare games op het PSN.

En dan komt natuurlijk de troef van Sony, want Fargher geeft niet voor niets aan dat Sony de verkopen rond Kerstmis zal gaan domineren. Tegen het einde van het jaar zouden namelijk de grote titels tevoorschijn komen die de ware kracht van de PS3 zullen laten zien. Hij heeft het over games als Grand Theft Auto 4, Metal Gear Solid 4, Ratched and Clank, Crash Bandicoot en Jak and Daxter.

Fargher gaat door met te zeggen dat de backwards compatibility problemen zijn opgelost. Op dit moment zouden er door backwards compatibility zo'n 2500 titels te spelen zijn op de PS3. Door de laatste firmware upgrade kun je de oude games zelfs upgraden naar HD. Ook kunnen Europese PS3-gamers games uit Japen en de VS importeren en spelen zonder regioproblemen.

Tot slot laat hij ook nog wat los over de PSP. Fargher hint naar een redesign van de handheld en geeft toe dat het games-aanbod vrij matig is, maar er zijn spellen in de maak:

"[...]
“There are many high-profile titles in the pipeline and the PSP will continue to grow. We are working with a number of content partners for the PSP, so watch this space''.
[...]"