Hackers stelen Xbox-Live Accounts

Als er ter waarde van 800 dollar bij Microsoft wordt geshopt, op jouw rekening, maar niet door jou ben je aardig zuur. Het overkwam een van de tientallen mensen wiens Xbox Live-account werd gehacked. Naast de creditcard gegevens die via de account verkregen kunnen worden zijn de meeste slachtoffers ook hun punten en gamer tag kwijt.

Volgens de eerste berichten zou het lek bij Bungie.net zitten, het zijn ook vooral Halo 2 spelers die gehacked worden, maar Bungie ontkent dit ten stelligste. Microsoft is nu een onderzoek gestart naar het probleem, dat waarschijnlijk bij hen zelf ligt.

Het probleem kwam aan het licht dankzij Kevin Finisterre, beveiligingsexpert bij Digital Munition. Finisterre moest helaas zelf eerst slachtoffer worden. Hij wees ook op de zogenaamde Infamous Clan die toegaven een zevental accounts gehacked te hebben van personen zich in hun ogen slecht gedroegen.

Microsoft hecht veel waarde aan de veiligheid van het Xbox-live netwerk en werkt nu hard aan de oplossing. Het heeft helaas wel een behoorlijke tijd moeten duren voordat Microsoft het probleem serieus nam, aangezien Finisterre er mee naar buiten kwam nadat er al weken dergelijke berichten op het internet circuleren. Onduidelijk is nog hoe je kunt voorkomen slachtoffer te worden en hoeveel mensen er exact gehacked zijn.