Nintendo wil dit jaar vier miljoen Wiis verkopen

Nintendo heeft bekend gemaakt dat ze voor het einde van dit jaar nog ongeveer vier Miljoen exemplaren van de Wii willen verkopen. Dit aantal moeten tegen het einde van het huidige fiscale jaar -eind maart- opgelopen zijn tot zelfs zes miljoen. Met deze statement haalt Nintendo flink uit naar concurrenten Sony en Microsoft. Microsoft verkocht namelijk sinds de release in december bij lange na geen zes miljoen Xbox 360s en Sony heeft alleen nog maar gezegd dit jaar vier miljoen consoles op te leveren.

Over de prijs wilde Nintendo alleen nogmaals bevestigen dat hij niet duurder zal worden dan €250. Ze blijven dus ruim onder de directe concurrent dit jaar; de PlayStation 3 zal lanceren voor een prijs van minimaal €499.

Nintendo denkt dat deze aantallen zeker moeten lukken. De nieuwe en originele besturing van de Wii moet een volledig nieuwe markt aanboren en zal veel nieuwe klanten trekken. De lage prijs zal deze mensen definitief over de streep moeten trekken om Nintendo's nieuwste speeltje te kopen.