Google moet blogger 'ontmaskeren'

Het Canadese model Liskula Cohen weet eindelijk wie de blogger is die haar al tijden zwartmaakt op internet. Cohen had Google voor de rechter gesleept, om het bedrijf te dwingen bekend te maken wie er achter de website Skanks in NYC zit. Op dat blog werd Cohen herhaaldelijk uitgemaakt voor onder andere hoer, psychopaat en skank (een straatterm voor ordinaire vrouwen).

Cohen wilde weten van wie de vuilspuiterij kwam, maar Google (eigenaar van Blogger.com, het gratis publicatieprogramma waarmee Skanks in NYC was aangemaakt) weigerde de persoonsgegevens prijs te geven. Een Amerikaanse rechtbank oordeelde echter dat Cohen het recht heeft te weten wie haar kwelgeest is.

Het model heeft inmiddels contact gehad met de blogger. Het blijkt te gaan om een vrouw die Cohen kent uit het uitgaansleven. "Ik heb haar gevraagd of ik haar ooit iets heb misdaan en als dat zo is dat het me dan spijt." Cohen zegt de vrouw te hebben vergeven. "Ik weet nu wie het is en ik weet waarom ze het heeft gedaan. Het is iemand die verder niets te doen heeft. Het is zielig."

Het blog is uit de lucht gehaald.


Model laat Google scheldende blogger 'ontmaskeren'  (foto: DAG)