Dronken machinist ontslagen

Een machinist van de Nederlandse Spoorwegen (NS) is op staande voet ontslagen, nadat een blaastest uitwees dat hij gedronken had. Een woordvoerder van de NS liet dat vandaag weten. 

De blaastest werd afgenomen omdat de machinist betrokken was bij een ongeluk in Gelderland. Rond kwart over zeven vanmorgen stond een auto stil op de spoorwegovergang in Spankeren. De bestuurder van de trein kon niet meer stoppen en raakte de auto. De automobilist raakte hierbij gewond. 

Toen de politie een blaastest bij de machinist deed, welke standaard is bij zulke ongevallen, bleek er 0,6 promille alcohol in zijn bloed te zitten. De Spoorwegpolitie heeft een proces-verbaal opgemaakt nadat bleek dat de machinist gedronken had.

De woordvoerder van de NS benadrukte dat er geen verband is tussen het ongeluk en de blaastest. De man is ontslagen omdat machinisten niet mogen drinken.

Alle 61 passagiers van de trein kwamen er ongedeerd vanaf. Ze konden via een andere trein hun reis vervolgen. Het treinverkeer was tijdelijk gestremd.