Ai!Amsterdam moet naam wijzigen

Burgemeester Job Cohen eist dat actiegroep Ai! Amsterdam zijn logo en naam aanpast. Het Parool meldt dat de burgervader het beeldmerk van de club te veel vindt lijken op de campagne IAmsterdam, waarmee de gemeente de stad in binnen- en buitenland promoot.

Ai! Amsterdam is een lobbyclub die strijd tegen ‘belachelijke regeltjes’ van de gemeente Amsterdam, waaronder het omstreden verbod op staand bier drinken dat woensdag min of meer van tafel ging. Volgens Cohen schaadt de groep het imago van Amsterdam door onder deze naam en met dit logo te opereren. Als Ai! Amsterdam daar niet mee stopt, stapt de gemeente naar de rechter.

De organisatie heeft al laten weten niet op de eis in te gaan. Een woordvoerder noemt de eis van Cohen ‘een beetje kinderachtig’. Robert van Kralingen van Ai! Amsterdam tegen Het Parool: ‘Cohen beticht ons ervan dat we de stad schade toebrengen door het gebruik van de naam Ai!Amsterdam. Onzin, het is juist de gemeente die de stad schade toebrengt met alle onzinnige regeltjes.’


Foto bij: Cohen eist dat Ai!Amsterdam naam en logo wijzigt  (foto: DAG)