Dikkerds zieker door varkensgriep

Wie altijd al van zijn overgewicht af wilde komen, maar niet de juiste stimulans gevonden kreeg, zal na het lezen van dit bericht misschien wat harder zijn best doen om die extra kilootjes kwijt te raken. Mensen die te dik zijn lopen duidelijk een hoger risico om ernstig ziek te worden van de varkensgriep. Ook de kans op overlijden aan deze ziekte is voor dikke mensen groter dan voor dunne mensen.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) maakte dit bekend. Ook zwangere vrouwen en astmapatiënten lopen een hoger risico om ernstig ziek te worden of te overlijden aan de Mexicaanse varkensgriep. "De meeste zieke mensen blijken opvallend vaak te lijden aan morbide obesitas. Dat is een enorm probleem", aldus WHO-onderzoeker Nikki Shindo.

De organisatie laat weten dat alle landen vaccins nodig hebben en dat het verstandig is om medisch personeel als eerste te vaccineren. Wanneer dat gebeurt, blijft de gezondheidssector overeind en kunnen meer mensen behandeld worden bij een eventuele grote uitbraak.