Belgisch meisje (15) laat moeder vermoorden

De 35-jarige Gwen Vangestel uit het Belgische Heppen is vermoord door het vriendje van haar 15-jarige dochter, werd vandaag bekend. Het meisje en haar 17-jarige vriend zijn overgebracht naar een gesloten instelling, meldt de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. De moord vond donderdagochtend rond drie uur plaats in het appartement van de moeder. Een tweeling van 7 jaar lag daar te slapen.

De 15-jarige dochter vertelde de politie aanvankelijk dat zij er door haar moeder 's nachts op uit was gestuurd om sigaretten te halen. Bij terugkeer zou ze haar moeder hevig gewond hebben aangetroffen. Ze belde zelf de politie, waarna de vrouw naar de spoedafdeling van het Sint-Franciscusziekenhuis van Heusden-Zolder werd overgebracht.  Daar bezweek ze kort na aankomst.

Gisterenmiddag kwam het meisje toch nog met de echte versie van het verhaal: ze had haar vriend opdracht gegeven haar moeder te vermoorden. Haar motief is nog onbekend. De 17-jarige jongen aanvaardde de opdracht en bracht de vrouw met harde slagen tegen haar schedel om het leven.