FOK!ster Qwea ruziet met AH-chef

De actie van Albert Heijn waarbij ze de laagste folderprijsgarantie bieden wordt grimmiger. De afgelopen weken werden landelijk de filialen geplunderd waarbij mensen onder meer gratis cola, kaas, wasmiddel en bier wisten binnen te slepen en een gratis appeltaartje kregen. FOK!ster Qwea is vandaag hierom naar eigen zeggen een Albert Heijn in Den Helder uitgegooid.

Qwea: “Ik kocht zes Big American Pizza’s uit de actiefolder en ging daarna naar de balie om mijn geld terug te vragen. Ik had het bijna gekregen, tot de baas er aankwam. Hij wilde mijn C1000-folder controleren en was daar een hele tijd mee bezig. Tot hij terugkwam en zei: ‘Ja, ik kan niet zien of dit dezelfde pizza is. Hier staat geen gewicht op. En dit is zeker een sport voor je he? Beetje mijn AH plunderen. Eerst de Fruitella en de Craccottes. Paar dagen geleden de cola, en nu zeker de pizza's? Ik wil je niet meer in mijn AH hebben.’”

Na controle bij de concurrerende supermarkt bleek dat het om een net iets andere pizza ging. Merk en smaak waren hetzelfde, alleen het gewicht week 20 gram af. Waarna Qwea haar geld terugeiste, wat niet kon omdat het om een versproduct zou gaan. Nadat Qwea blufte dat ze het hoofdkantoor zou bellen, kreeg ze alsnog het geld van de zes pizza’s terug.

Leegplunderen
Qwea besloot hem ook nog even de waarheid te zeggen: “Weet je wat jij moet doen? Een voorbeeld aan die lui van de Schooten (een filiaal in een andere Helderse wijk, red.) nemen. Die weten immers wel hoe ze met hun klanten moeten omgaan. Het enige wat jij doet is een zure bek trekken zodra iemand spullen komt halen. Als je het niet eens bent met die actie, moet je gaan zeiken bij het hoofdkantoor, en niet aan bij de consument.”

Volgens Qwea was zijn reactie: “Ja, net alsof mij dat een reet kan schelen. Jullie plunderen m’n AH leeg en ik word er schijtziek van! Je bent hier nou al drie of vier keer geweest!” Daarna wilde hij Qwea bij de arm pakken om haar naar buiten te begeleiden, waarna ze hem waarschuwde haar vooral niet aan te raken. Hij riep haar nog na: “Ik wil je hier niet meer zien!.”

Reactie AH Den Helder
De heer Van Vliet van de betreffende Albert Heijn in Den Helder meldt, wanneer hij wordt gevraagd om een reactie, tegen FOK!: "Ik heb haar niet de winkel uitgegooid noch de toegang ontzegd. En daar wou ik het graag bij laten”, aldus Van Vliet, die zijn voornaam niet wil zeggen noch wil melden of hij filiaalmanager is of franchisehouder. Op de vraag of hij de AH-actie al of niet geslaagd vindt, verwijst Van Vliet FOK! door naar het hoofdkantoor.

Landelijk treden vele filialen al op tegen het leeghamsteren van de schappen. Zo worden overal de  acties aangepast. Zo worden uitgeprinte folders niet meer geaccepteerd en worden groothandels als de Makro van de actie uitgesloten. Meepraten over jouw ervaringen? Ga dan naar de reeks in General Chat.

Update 17.00 uur
Qwea heeft toegeven dat ze het verhaal van eruitgegooid zijn wat heeft aangedikt. Haar is echter wel de toegang ontzegd, vertelt Qwea op het Forum. Volgens AH is beide niet aan de orde geweest.