Albert Heijn faalt wederom met actie

Albert Heijn heeft zichzelf in een lastig parket gewerkt. De supermarktketen faalt namelijk wederom met de huidige actie; Laagste Actieprijs Garantie (LAPG). Bij deze actie claimt de supermarkt enkele producten aan te bieden voor een prijs, die bij geen enkele supermarkt lager ligt. En daarmee slaat Albert Heijn de plank volledig mis.

Want diverse supermarkten boden producten als cola, wasmiddel, ijs en toetjes goedkoper aan dan Albert Heijn. Dan stond je als burger nog maar één ding te doen: met de reclamefolder van een concurerende supermarkt naar Albert Heijn, et voilà: voor je het weet loop je met karren vol gratis boodschappen de deur uit. En vergeet de appeltaart niet, die je er gratis bij krijgt. Is die bonuskaart toch nog ergens goed voor.

Albert Heijn is minder content met de actie. Vorige week werd het actiereglement aangepast, omdat het de spuigaten uitliep. Het concern zag louter verlies door de actie, in plaats van winst. Klanten mogen nu slecht zes producten gratis meenemen. Maar de werkelijkheid blijkt anders. "Service"-baliemedewerkers kijken je zuur aan en proberen er met allerlei smoesjes en discussies onderuit te komen.

Ondertussen proberen de Harry Piekema's in Zaandam, waar het hoofdkantoor van het concern gevestigd is, in allerijl nieuwe regels te verzinnen, om maar te voorkomen dat klanten met gratis producten de winkel uitlopen. En ze hebben iets gevonden.

Het is vanaf nu niet meer toegestaan om geprinte folders van internet te gebruiken. Daardoor wordt het voor de normale burger moeilijker aan een folder te komen als je niet in de buurt woont van een concurrerende supermarkt. Daarnaast verlaagt Albert Heijn het aantal gratis mee te nemen producten van zes naar maximaal drie, de concurerende supermarkt waar het product goedkoper is moet in dezelfde gemeente zijn en je krijgt alleen het prijsverschil nog terug.

Lees meer over dit onderwerp op ons weblog.

FOK!user Fosfolipide kan dankzij Albert Heijn solliciteren bij Mona.
 
Meer voorbeelden van mensen die gratis hebben gehamsterd zijn hier te zien.

Met dank aan Qwea voor de submit.