Agenten gewond bij aanhouding in Haarlem

In de Preangerstraat in Haarlem-Noord is een jongen gisteravond helemaal door het lint gegaan. Na een melding rond 20.15 uur over een persoon die zich raar gedroeg en bij mensen in de tuin stond, is de politie een kijkje gaan nemen in de straat. 

Eenmaal ter plaatse vermoedden de agenten dat de jongen onder invloed van iets was, waarop ze de ambulance alarmeerden. Toen er even later een scooter voorbij reed, ging de jongen zonder duidelijke reden ineens helemaal door het lint. De jongen sloeg hevig om hem heen en met grote moeite konden de agenten de jongen in bedwang houden.

Bij de worsteling met de jongeman zijn twee agenten gewond geraakt, waarvan een aan het oog. De andere agent is korte tijd buiten westen geweest. Gealarmeerde collega's van de agenten hebben de jongen in een politiebusje afgevoerd en later naar het ziekenhuis gebracht waar hij aan zijn verwondingen behandeld kon worden. De twee gewonde agenten zijn ook naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Verdere mededelingen over de vechtpartij of over de verdachte kon de politie Kennemerland gisteravond niet doen.

Met dank aan meneer draak voor de submit.