'Bailout Bubble is de ultieme zeepbel'
"Dit is de moeder aller zeepbellen, en wanneer hij klapt", waarschuwt Gerald Celente, directeur van The Trends Research Institute, "zal er een einde komen aan de cyclus van zeepbellen die de economische activiteit in de ontwikkelde wereld heeft gekarakteriseerd", zo kopt de financieel-economische nieuwszender RTL Z.
Celente is een Amerikaanse trendvoorspeller en staat bekend om zijn juiste voorspellingen zoals de aandelencrash van 1987, de Irak-oorlog en de val van de Sovjet-Unie. Hij is een veelgeziende gast in de Amerikaanse media. Volgens gerespecteerde media, zoals The Economist, The Wall Street Journal, The New York Post en CNBC, is Celente een van de beste en bewezen trendvoorspellers ter wereld.
Volgens Celente wordt de grootste financiële zeepbel voor ons aller ogen opgeblazen: "De media, Washington en Wall Street kunnen of willen de zeepbel niet zo noemen, maar beschrijven de enorme uitgaven van de overheid aan reddingspakketten, prikkels, opkopingen en overnames als noodmaatregelen die een zeer beschadigde economie moeten redden."
Sinds het uitbreken van de crisis staat de Amerikaanse overheid inmiddels garant voor 12,8 biljoen dollar aan bailouts en mogelijke toekomstige verliezen van financiële instellingen.
Celente: "De Bailout Bubble is veel groter dan de Dot.com- en vastgoedzeepbellen. Het gevaarlijke van deze zeepbel is dat de vorige gespatte zeepbellen niet het financieel systeem in het diepe meetrokken. Maar wanneer de Bailout Bubble knapt zal het systeem worden meegesleurd."
Fantoomdollars die, gedrukt uit het niets en ondersteund door niets, definiëren de Bailout Bubble. Als deze zeepbel knapt zal de Amerikaanse centrale bank de Fed en de Amerikaanse overheid niet nogmaals de middelen hebben om een nieuwe zeepbel te starten.
Celente: "Wanneer er geen enorme economische zeepbellen meer opgeblazen kunnen worden, zullen ze zich richten op grotere doelwitten. Gezien het patroon van overheden om grote fouten in kolossale fouten te veranderen, is het de klassieke trend om, wanneer de rest faalt, een oorlog te beginnen."
Omdat de Bailout Bubble nooit zeepbel wordt genoemd of als zodanig wordt herkend, zal het plotselinge uiteenspatten ervan zorgen voor chaos, aldus Celente. Paniekerige burgers zullen het alibi van Washington/Wall Street/de media accepteren dat de schuld van deze ramp weghaalt bij de beleidsmakers en neerlegt bij een zondebok.
"Op dit moment voorzien we geen oorlog. Maar de trends zijn onheilspellend", concludeert Celente. "We kunnen niet precies het moment aanwijzen waarop de Bailout Bubble uiteen zal spatten, maar we zijn er zeker van dat het gaat gebeuren. Wanneer het gebeurt, kan er dus een grote oorlog volgen."