'Bilderberggroep wil Wereldoverheid'
De Bilderbergconferentie van 2009, gehouden in het Griekse Athene, is zaterdag afgelopen. Volgens de ervaren onderzoeksjournalist Jim Tucker zijn daar een aantal opmerkelijke besluiten genomen door de wereldelite, zo vertelt hij tegen de notoire Amerikaanse schreeuwlelijk en complotdenker Alex Jones.
Tucker zei dat de voormalige Zweedse premier en de regelmatige Bilderberggast Carl Bildt heeft gepleit in een speech voor het instellen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) als een modiaal ministerie van Financiën en het veranderen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in een modiaal ministerie van Volksgezondheid. Dit allemaal onder toezicht van de Verenigde Naties (VN).
Volgens Tucker zijn dit grote stappen voorwaarts naar een 'Wereldoverheid', waarin de Bilderberggroep de afgelopen 10 jaar in gefrustreerd is geweest om volledig te realiseren. De huidige financiële en economische crisis en de grootschalige uitbraak van de Mexicaanse griep zouden de redenen zijn voor het rechtvaardigen van een Wereldoverheid. Eerder al pleitte de president van de Wereldbank, Robert Zoellick (ook aanwezig op de afgelopen Bilderbergconferentie), voor een Wereldoverheid.
Ook zou Bildt, nu de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, gepleit hebben voor een globale belasting op de uitstoot van CO2, wat al langer op de agenda zou staan van de Bilderberggroep. Tucker zegt dat accijnzen voor brandstoffen geleidelijk door de VN globaal zal worden ingevoerd.
De Bilderberggroep zou tevens gepland hebben om Ierse politici te overtuigen om het Verdrag van Lissabon (de opvolger van de verworpen Europese Grondwet) te ratificeren zonder het volk te raadplegen. Ierland is het enige land dat op 12 juni 2008 tegen dit verdrag stemde in een volksstemming. In alle andere EU-landen werd er geen referendum gehouden.
Tucker bevestigde verder het verhaal van onderzoeksjournalist Daniel Estulin, dat de Bilderberg een snelle economische ineenstorting plant of een langdurige Depressie. Tucker: "De Amerikaanse minister van Financiën Timothy Geithner en Carl Bildt hebben gepleit voor een kortere recessie. Een 10-jarige recessie zou de industriëlen van de Bilderberggroep zelf teveel schaden, wanneer bijna niemand nog hun producten zou willen kopen. De intentie is om het kort te houden."