Mailwisseling Wolfsen en AD openbaar

Op verzoek van Leefbaar Utrecht is de mailwisseling tussen de Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen en de redactie van het AD openbaar gemaakt. Uit de e-mails komt niet naar voren dat Wolfsen druk heeft uitgeoefend om de publicatie over zijn woonkostenvergoeding tegen te houden.

Het artikel waarin de woonkostenvergoeding van Wolfsen aan de kaak werd gesteld is voor publicatie voorgelegd aan de burgemeester. Wolfsen gaat in een e-mail aan AD-hoofdredacteur Arjeh Kalmann uitvoerig in op de beschuldigingen die aan zijn adres worden geuit en hij probeert deze te weerleggen. Hij besluit zijn mail met "De schrijver houdt kennelijk de sterke wil om mijn integriteit publiekelijk in twijfel te trekken. Zelfs met het starten van de discussie in de krant redt en bereikt hij dat. Ik begrijp oprecht nog steeds niet waarom. Ik hoef niet te herhalen dat ik hier werkelijk zeer zwaar aan til."

Kalmann antwoordt vervolgens: "Dank je wel, Aleid. We zullen de kwestie nog diepgaander onderzoeken. Dat betekent dat er voorlopig nog geen publicatie komt." Wolfsen antwoordt vervolgens weer uitvoerig en zegt aan het einde van zijn mail dat hij er van uitgaat dat het 'gedoe' nu voorbij is.

Op 3 maart ontvangt Wolfsen een e-mail naar aanleiding van het diepgaande onderzoek dat Kalmann beloofde uit te voeren. " [...] Naar aaleiding daarvan en met kennis van alle op dit moment beschikbare feiten zien wij nu geen aanleiding tot publicatie over te gaan."

De volledige mailwisseling is hier te lezen.