Toeriste schiet olifant af met kruisboog

De Amerikaanse Teressa Groenewald-Hagerman heeft zich onsterfelijk gemaakt door met een kruisboog een olifant af te schieten. Onsterfelijk in de jagerswereld dan. De 39-jarige schutter uit Kansas is namelijk de eerste vrouw ter wereld die dat gelukt is.

Het doden van de olifant was het gevolg van een weddenschap, zo schrijft Groenewald-Hagerman trots op een jagerssite. Een vriend daagde haar uit met de opmerking dat het haar nooit zou lukken. Groenewald-Hagerman trainde vervolgens een jaar om zijn ongelijk te bewijzen.

Ze nam de olifant te grazen in Zimbabwe, waar ze een kudde had beslopen. Met één welgemikt schot trof ze het beest van ongeveer elf meter afstand. De olifant strompelde weg en zeeg ter aarde. Toen Groenewald-Hagerman de volgende dag terugkwam was hij dood.

Triomfantelijk poseert ze bij het dode beest, maar buiten de jagerswereld kan haar daad op weinig sympathie rekenen. Will Travers van dierenorganisatie Born Free Foundation is zelfs woest. "Wie gaat er nou een olifant afschieten met een kruisboog om een weddenschap te winnen?! Deze vrouw moet in therapie!" Toch is het in veel delen van Zimbabwe niet verboden om op wilde dieren te jagen.

Met dank aan mouthman voor de submit.