Mama is allergisch voor water

Het bestaat echt, een allergie tegen water. De kans dat men het krijgt is één op 230 miljoen. Wereldwijd hebben dertig mensen deze allergie. De Engelse Michaela Dutton (21) is één van deze dertig mensen. Ze kan haar zoontje niet in bad doen, geen water drinken en niet zwemmen.

Dutton kreeg vier jaar geleden, nadat ze bevallen was van haar zoon Mitchell, voor het eerst met de allergie te maken. Toen ze haar pasgeborene in bad deed kreeg ze onmiddellijk last van een brandende, jeukende uitslag op haar handen. Ze kan geen water of koffie meer drinken, de drankjes zorgen voor blaren in haar keel. Het enige vocht dat geen probleem veroorzaakt is cola light.

Michaela Dutton: "Ik kan Mitchell eigenlijk nooit echt goed vastpakken want zweetdruppeltjes, speeksel of morsen met drank, dat is allemaal al voldoende om mijn lichaam te bedekken met jeukende bobbels. Ik kan zelfs zijn tranen niet afvegen. Het is een martelende, brandende, ondraaglijke pijn. Ik zou op zo'n moment mijn hete hoofd willen kaalscheren om het een beetje frisser te hebben." Haar vrienden ontwijken haar. "Ze denken ten onrechte dat het besmettelijk is", zucht ze. "Daarom kom ik ermee naar buiten. En ook in de hoop dat er ooit een geneesmiddel gevonden wordt."