Sjeik mishandelt boer

Een sjeik uit de Verenigde Arabische Emiraten kwam gisteren in het nieuws nadat er een film van een gruwelijke marteling is uitgelekt. Hierop is te zien hoe de sjeik een boer foltert omdat deze graan zou hebben gestolen.

Zo is te zien dat de boer zand moet eten, wordt geslagen, wordt beschoten en dat zijn testikels in brand worden gezet. Uiteindelijk wordt hij overreden met een pick-uptruck, waarbij de cameraman wordt gewenkt dichterbij te komen zodat je zijn botten kan horen kraken. Deze folteringen werden uitgevoerd door de broer van de kroonprins van het land: Issa bin Zayed Al Nahyan. Een zakenman kreeg het filmpje in handen en smokkelde deze het land uit.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken van het Arabische land laat in een reactie weten dat "de incidenten geen deel uitmaken van een gedragspatroon" en "dat alle procedures door de politie correct zijn opgevolgd". De sjeik had verzocht de marteling op te nemen zodat hij later zijn acties terug kon zien.

In januari waren onze kroonprins Willem Alexander en zijn vrouw Maxima nog in het land op bezoek. De Arabische natie geldt als een bevriende natie van Nederland.

Met dank aan KarelVH voor de submit