Ook Cohen ontmoet dalai lama

De Amsterdamse burgemeester Job Cohen zal de dalai lama binnenkort ontmoeten. Dat gebeurt op 4 juni in de RAI. De geestelijk leider van Tibet houdt daar dan een toespraak.

De ambassadeur van China had eerder in een brief druk gezet op de Tweede Kamer om de dalai lama niet te ontvangen. De Kamer zal dat echter toch doen. Ook minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) heeft aangegeven hem te willen ontmoeten.

De zegsvrouw van de gemeente Amsterdam laat weten dat Cohen geen brief heeft ontvangen van de ambassadeur. De hoofdstad organiseert regelmatig handelsmissies naar China om de betrekkingen met dat land aan te halen. Volgens de woordvoerster is dat echter geen reden om de dalai lama niet te ontmoeten.

Cabaretier Freek de Jonge schrijft vandaag in een opiniestuk in de Volkskrant dat die redenen er wel degelijk zijn: "Het spijt me te moeten zeggen dat de dalai lama niet heilig is. En ook niet altruïstisch, niet ascetisch, niet democratisch, niet tolerant en niet vrouwvriendelijk." Nee, vindt Freek, de dalai lama is zelfs "behoorlijk eng".


Ook Cohen ontmoet dalai lama  (foto: DAG)