Winkeldief blijkt gewapend

Vandaag was het even hommeles in Alphen. Een 17-jarige jongeman uit Ter Aar poogde twee blikjes energy-drink te stelen. Helaas voor hem liep dit uit op een fiasco.

Een medewerker van de supermarkt zag dat de verdachte twee blikjes in zijn binnenzak stak en niet wilde betalen. Hij waarschuwde snel de bedrijfsleider die de jongen aanhield. Hierdoor ontstond een worsteling, maar gelukkig waren er een clubje brandweermannen en een agent in burger in de buurt, die snel te hulp schoten. Tijdens deze worsteling viel niet alleen het gestolen waar uit de zakken van die jongen, maar ook een pistool.

Een burger die zich met de knokpartij begon te bemoeien schopte soepeltjes het wapen aan de kant en de jongen werd overmeesterd. Ook de agent in burger kon niet zeggen of het vuurwapen echt was of niet, dus zijn collega’s namen het zekere voor het onzekere.

In kogelwerend vest gehuld namen de collega’s de winkeldief over en brachten hem naar het politiebureau. Het is nog onduidelijk of het vuurwapen echt is of niet. De medewerkers van de supermarkt zijn nog beduusd en willen niet over het voorval praten.