Voorzitter Chelsea: Hiddink vertrekt

Guus Hiddink is met zekerheid volgend seizoen geen coach van Chelsea. Voorzitter Bruce Buck van de Engelse topclub heeft dat vandaag gezegd.

Afgelopen weekeinde nog had John Terry een beroep op de Nederlander gedaan om aan te blijven. De aanvoerder zei geen geschiktere kandidaat te kunnen bedenken. Hiddink, ook nog bondscoach van Rusland, heeft altijd gezegd slechts tijdelijk in Londen te blijven.

"In de laatste weken heeft Hiddink hier heel goed werk gedaan", sprak Buck over de opvolger van de ontslagen Luiz Felipe Scolari. "Dan is het logisch dat iedereen er op gaat rekenen dat hij blijft. Toch is het niet aan de orde. Hiddink heeft voor volgend seizoen andere verplichtingen. Dat was bij ons bekend."

Buck verwacht evenmin dat José Mourinho, nu Inter, terugkeert bij Chelsea. De Portugees was er enkele jaren geleden zeer succesvol. In Italië zei een derde kandidaat, Carlo Ancelotti, de overstap naar Engeland niet te overwegen. "Het is uitgesloten dat ik naar Chelsea ga", verklaarde de trainer van AC Milan.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport.


Geen Chelsea voor Guus Hiddink  (foto: ANP)