Basisschool in Enschede te dicht bij seksclub

Inwoners van Enschede die graag een seksclub bezoeken, zullen toch op zoek moeten naar ander vertier. Seksclub Club 99 moet namelijk voorgoed haar deuren sluiten. De club bevindt zich namelijk te dicht bij een basisschool.

De burgemeester van Enschede had eerder al een exploitatievergunning voor de seksclub geweigerd. Omdat er de afgelopen dertig jaar altijd een seksclub in het pand had gezeten en het bestemmingsplan niet eens een andere bestemming toestaat, besloot de nieuwe uitbater naar de Raad van State te stappen. Deze stelde de gemeente gisteren echter in het gelijk.

De burgemeester verwijst voor zijn afwijzing naar de prostitutienota, waarin staat dat de afstand tussen een seksclub en een school minimaal honderd meter moet bedragen. Omdat de afstand tussen Club 99 en de basisschool slechts tachtig meter is, heeft de burgemeester gelijk. De Raad van State vindt dan ook dat de burgervader absoluut niet onredelijk is door zich aan de nieuwe regels te houden.

De vorige exploitant die de seksclub jaren achtereen runde, heeft onlangs zijn vergunning moeten inleveren. De nieuwe uitbater wilde een doorstart maken, maar stuitte dus op de nieuwe wet. Ondanks dat de nieuwe eigenaar over een drank- en horecavergunning beschikt, mag hij geen café beginnen in het pand. Volgens het bestemmingsplan mag er namelijk niets anders dan een sekstent in het pand worden gevestigd.