Studente verhangt zich na naaktfoto's

De achttienjarige Jessie Logan heeft zichzelf van het leven beroofd na een lullige actie van haar ex-vriend. Nadat hij naaktfoto's van haar had verspreid op haar school, besloot de studente uit het Amerikaanse Cincinnati zichzelf op te hangen. De zelfmoord vond overigens al vorig jaar juli plaats, maar haar moeder treedt er nu pas mee naar buiten om jongeren te waarschuwen voor de gevaren van 'sexting', het verspreiden van seksueel getinte boodschappen of naaktfoto's via sms.

Om haar vriendje op te winden, stuurde Jessie vorig jaar naaktfoto's van zichzelf naar de geluksvogel. Toen de relatie spaak liep, besloot de jongen wraak te nemen. Nadat hij de foto's onder honderd leerlingen had verspreid, werd het arme meisje het pispaaltje van de school. Hierdoor werd ze depressief en wilde niet meer naar school.

In mei vorig jaar deed ze haar verhaal in een tv-programma. Hierin waarschuwde ze andere jongeren voor de gevaren van sexting en sprak ze de hoop uit dat de pesterijen zouden ophouden. Maar helaas, twee maanden later besloot ze een stuk touw te pakken en zichzelf op te hangen.

Volgens Jessies moeder is het sturen van seksuele boodschappen een groot maatschappelijk probleem dat de hele wereld aangaat. Uit een Amerikaans onderzoek dat vorig jaar werd gehouden, kwam naar voren dat maar liefst 39 procent van de pubers zich schuldig maakt aan sexting.  

 


Eeuwig zonde...