Bulgaarse vrouw acht jaar lang seksueel uitgebuit

De politie Groningen heeft een 36-jarige Bulgaarse man aangehouden die van mensenhandel wordt verdacht. Hij zou een 31-jarige landgenote acht jaar lang tot prostitutie te hebben gedwongen.

De vrouw moest die tijd al haar inkomsten aan de verdachte afstaan. De politie schat dat het om een bedrag van ongeveer 2 miljoen euro gaat.

De politie deed ruim vier maanden onderzoek naar de zaak, die aan het licht kwam toen het Regionaal Uitbuiting en Interventie Team (RUIT) van de politie een tip kreeg dat de Bulgaarse slachtoffer van mensenhandel was. De 36-jarige Bulgaar had de vrouw in 2000 geronseld.

Zij moest als prostituee werken in de Groningse rosse buurt. Dat ging volgens de politie gepaard met mishandeling, verkrachting en bedreiging. De politie hield de Bulgaar op 22 januari aan in een woning in de Groningse rosse buurt.

Volgens de Groningse politie heeft zij in het onderzoek intensief met de Bulgaarse politie samengewerkt. In samenwerking met de lokale politie werden meerdere betrokkenen gehoord. De Bulgaarse justitie nam een deel van de eigendommen van de man in beslag.