Voetbal: Uitslagen Eredivisie speelronde 25

Dit weekend werd de 25e speelronde in de eredivisie gespeeld. Aan de kop is niks veranderd. Zowel koploper AZ als de naaste achtervolgers FC Twente en Ajax wonnen hun wedstrijd.

PSV nam het thuis op tegen sc Heerenveen. De bezoekers kwamen na een kwartier spelen op voorsprong toen Henrique scoorde. Daarna nam PSV het heft in handen en wist al snel de schade te herstellen. Dzsudzsák scoorde na 29 minuten de gelijkmaker en enkele minuten daarna was het Simons die na een fout van Vandenbussche de Eindhovenaren op voorsprong bracht. In de tweede helft was het diezelfde Simons die de 2-2 inleidde. Na zijn geklungel scoorde Henrique. Gedurende de rest van de wedstrijd kregen beide ploegen enkele grote kansen, maar de beslissing viel pas in de blessuretijd. Na een overtreding van Culina kreeg Heerenveen een penalty. Pranjic benutte deze en bezorgde zo de Friesen een overwinning.

De wedstrijd tussen De Graafschap en Roda JC was een echt degradatieduel. De ploegen bezetten de zestiende en zeventiende plaats. Roda kwam al vroeg op voorsprong via De Wree. De Graafschap wist daar in de rest van de eerste helft weinig tegenover te stellen. Alleen De Jong trof de paal na een kopbal van Wuytens. Vlak na rust viel de 1-1 wel. Sahar scoorde. Roda nam echter wederom een voorsprong toen na een prachtige aanname en een lange rush Oper scoorde. In de blessuretijd bepaalde Marcel de Jong de eindstand op 3-1.

AZ had tegen FC Groningen een makkelijke avond. Al na drie minuten kwam het op 1-0 toen Pellè scoorde. Vlak daarvoor had de spits een kopkans nog onbenut gelaten. Na deze bliksemstart nam AZ gas terug. Hoewel Groningen meer balbezit had was het AZ dat met vaak prachtige aanvallen de beste kansen kreeg. Na rust kwam AZ op 2-0 toen wederom Pellè scoorde uit een kopbal. In de slotfase was het Dembélé die de eindstand op 3-0 bepaalde. AZ is door deze overwinning als 23 duels ongeslagen. Het is daarmee nog één wedstrijd verwijderd van het clubrecord uit het seizoen 1980/1981.

Natuurlijk werden er dit weekend nog meer wedstrijden gespeeld. Heracles Almelo won met 0-3 van Willem II. NAC Breda was met 3-1 te sterk voor Sparta Rotterdam en Ajax versloeg FC Utrecht met 0-2. Feyenoord – Vitesse eindigde in 2-2 en FC Twente boekte een 1-0 overwinning op ADO Den Haag. FC Volendam tegen NEC eindigde in 1-1.