Burgemeester Den Helder legt functie neer

De burgemeester van Den Helder, Stefan Hulman (VVD), heeft gisteravond per direct zijn functie neergelegd. Zijn ontslag zal volgen op een nog te sluiten akkoord tussen hem en de gemeenteraad. Dat akkoord voorziet in voorwaarden voor het vertrek van de omstreden burgemeester.

Hulman zei gisteravond zelfs ontslag te nemen als dat onder de voorwaarden gebeurt die door commissaris van de Koningin van Noord-Holland Harry Borghouts geschetst zijn. Die voorwaarden houden onder andere in dat Hulman zelf ontslag neemt, geen schadeclaims indient en afziet van wachtgeld. Op zijn beurt zal de gemeente hem dan van zijn dubbele woonlasten afhelpen door zijn huis in Julianadorp te kopen.

Hulman stelde gisteravond in een verklaring dat hij graag verantwoording had afgelegd over zijn financiële situatie, maar dat hij het spijtig vindt dat het niet zover heeft kunnen komen. "De raad vindt al dat ik weg moet. Dat doet pijn en verdriet, maar het is niet anders." Na afloop van zijn verklaring liep Hulman direct geëmotioneerd weg.

Met dank aan Jigzoz voor het herschrijven.