Universiteit wil fikkie steken verbieden

Na jarenlang fikkie steken wil de Universiteit Twente (UT) een eind maken aan de pret. Het is namelijk een traditie geworden dat studenten na een paar biertjes een vuurtje maken op het campusterrein. Na enkele uit de hand gelopen brandjes, waarbij veel schade werd veroorzaakt, wil de schoolleiding het fikkie steken nu verbieden.

De beveiligers van de UT, de politie, woningverhuurder De Veste en de Centrale Bewonersraad zijn er flauw van. De campusbewoners kunnen een brief verwachten waarin wordt aangekondigd dat vuren per direct zijn verboden. De brandjes doen zich met name op donderdag- en zaterdagavonden voor. 

Enkele studenten zijn het niet eens met de maatregel en hebben inmiddels hun gal gespuwd. Ze zijn vooral woedend dat ook de Centrale Bewonersraad de brief heeft ondertekend. Volgens de studenten zou de CBR juist voor hen moeten opkomen.

In het universiteitskrantje, het zogeheten UTNieuws, beweert CBR-voorzitter Dorien Visser dat ze wel degelijk het gros van de campusbewoners vertegenwoordigen. "Er zijn maar tien woongroepen die regelmatig vuurtjes maken. De rest van de mensen, een veel grotere groep, heeft er vooral last van. De CBR krijgt hier regelmatig klachten over."