Onbekende man woont dagenlang onopgemerkt op zolder

Een familie uit het Amerikaanse Plains Township, een voorstad van Wilkes-Barre, ongeveer 160 kilometer ten noorden van Philadelphia, werd tijdens Kerstmis verrast met een onbekende gast. De man, de 21-jarige Stanley Carter, kwam plotseling het huis binnen, gehuld in kledingstukken van de familie.

"Toen hij van de zolder kwam droeg hij mijn dochters broek, mijn sweater en gympen", laat huiseigenaar Stacy Ferrance weten. Ferrance laat weten dat Carter eten en kleding pikte van de familie, nadat hij zichzelf toegang tot de woning had verschaft. Carter gaf zich Tweede Kerstdag over aan de politie, nadat deze het huis met een hond hadden doorzocht. De jongeman is beschuldigd van diefstal, heling en inbraak.

De politie laat weten dat Carter bij vrienden verbleef die in het huis naast de familie Ferrance wonen. Via de gedeelde vliering wist Carter het huis binnen te dringen. De vrienden misten hem al en deden op 19 december aangifte van zijn verdwijning. Ferrance geeft aan al enkele dagen geluiden te horen in het huis, maar zij dacht dat het de kinderen waren. Wel miste het gezin geld, een laptop en een iPod.

"Carter hield een lijst bij van alles wat hij vond", laat politieofficier Michael Smith weten. "Toen we inventariseerden wat hij had meegenomen, vonden we een briefje getiteld 'Stanley's Kerstlijstje' met alle dingen die hij zichzelf cadeau had gedaan." Carter zit sinds gisteren in de gevangenis van Luzerne County in afwachting van een zitting op 5 januari.

Met dank aan Schaamhaarpolitie voor de vertaalde submit.