Het is crisis in de Kuip

De positie van trainer Gertjan Verbeek bij Feyenoord komt steeds meer onder druk te staan. Zo zegt middenvelder Karim El Ahmadi maandag in het AD met alle spelers om de tafel te willen gaan zitten. "Het is wel zo handig om dat zonder de trainer te doen, denk ik. Ik ben wel benieuwd hoe iedereen over hem denkt."

El Ahmadi voegt er aan toe dat hij zelf 'geen problemen' heeft met Verbeek. Een artikel in De Telegraaf van gisteren, nog voor de ontluisterende 3-1 nederlaag tegen De Graafschap, stelde dat vier op de vijf spelers problemen heeft met de werkwijze van de trainer.

Feyenoord-directeur Eric Gudde erkent dat er deze week overleg plaatsvindt tussen de spelers en de technische staf. 'Maar het is geen ingelaste bijeenkomst,' laat Gudde vandaag weten in de Telegraaf. 'Omdat regulier overleg met de spelersraad op de agenda staat en daarin zal die onvrede, als die leeft zols in de krant staat, uiteraard ter sprake komen.'

De man om wie het allemaal gaat, Gertjan Verbeek, houdt zich vooralsnog rustig. Ook hij sust de situatie in de Telegraaf. 'Natuurlijk gebeurt er wel eens wat, maar dat is overal zo. Het is hier niet de "family perfect", maar van een onwerkbare situatie is van mijn kant geen sprake. Mijn deur staat ook altijd open voor spelers en ik werk nog steeds met veel plezier bij Feyenoord.'

Feyenoord maakt onder Verbeek geen goed seizoen door. In de competitie staan de Rotterdammers elfde met zestien punten. Dat is de helft van het aantal dat koploper AZ heeft. In het toernooi om de UEFA Cup werd de poulefase bereikt door na een thuisnederlaag Kalmar FF in Zweden te verslaan, maar sindsdien werd er in Europa verloren van AS Nancy, CSKA Moskou en Deportivo la Coruña.


Crisis in de Kuip (foto: DAG)