Knut te koop

De heersende financiële crisis slaat hard toe in de dierenwereld. IJsbeer Knut staat noodgedwongen te koop.

Het publiekslievelingetje van dierentuinliefhebbers is onzeker over zijn toekomst. Knut moet verkassen naar een ander onderkomen.

Nadat onlangs zijn verzorger overleed, vierde Knut afgelopen vrijdag nog zijn tweede verjaardag in zijn thuishaven. Het punt is dat de witte publiekslieveling rijp is om voor nageslacht te zorgen. Toch slaagt de Berlijnse zoo er niet in om het benodigde geld voor een nieuw complex voor de ijsberen op te hoesten. Daar komt voor het aantrekken van een wijfje zo'n vijf miljoen euro bij. Te veel voor de Berlijnse zoo en daarom gaat de witte beer in de verkoop.

Aan belangstelling zal het niet liggen. Veel Europese dierentuinen staan in de rij om Knut op te nemen. Hieronder bevinden zich het Zweedse berenpark, een dierenopvangcentrum in Noorwegen en de zoo van Hannover. Kanshebber nummer één is echter de dierentuin van Gelsenkirchen. Die beschikt namelijk over een groot ijsberencomplex plus een wijfje genaamd Lara.

Knut (5 december 2006) werd in de Zoologischer Garten Berlin geboren en door zijn moeder (Tosca) verstoten. Zijn tweelingbroer stierf al na vier dagen. Het ijsbeertje is door verzorger Thomas Dörflein grootgebracht.

IJsbeer Knut te koop  (foto: DAG)