Annie Leibovitz verdedigt foto's Miley Cyrus

Voor een fotografe heeft ze een behoorlijk laag reactievermogen, maar Annie Leibovitz vindt het na dik een half jaar toch een keer tijd om te reageren op de omstreden foto's die ze maakte van Miley Cyrus. Begin dit jaar schoot Leibovitz namelijk een reeks foto's van de Hannah Montanaster, waaronder eentje waar ze geen bovenstukje aanhad, maar wel een handdoek om zich had heengeslagen. De foto veroorzaakte een golf van protest onder de fans van Cyrus, omdat het meisje destijds nog maar 15 jaar was.

Leibovitz zegt: "Het publiek heeft de foto echt compleet verkeerd begrepen. Ik vond het een heel onschuldige foto. Ze zag er sterk, mooi en simpel uit. Miley was echt klaar om die foto te nemen, alleen was haar publiek dat duidelijk nog niet. We hadden alletwee nooit zulke reacties verwacht, anders hadden we de foto natuurlijk nooit genomen." Disney, de werkgever van Cyrus, reageerde ook teleurgesteld toen de foto uitkwam, al waren ze inmiddels wel wat gewend van Cyrus, omdat ze op haar MySpace ook nietsverhullende foto's bleef plaatsen.

Leibovitz en Cyrus hebben alletwee hun excuses aangeboden aan de fans voor het maken van de foto, maar Leibovitz zei nog wel ter verdediging dat Cyrus' vader aanwezig was tijdens de shoot. Cyrus' vader, de bekende countryzanger Billy Ray Cyrus, bevestigde dat hij inderdaad aanwezig was tijdens de shoot, maar dat hij toen de desbetreffende foto werd genomen toevallig net even was weggelopen. Hij was enorm geschrokken van alle ophef en zegt dat als hij had gezien hoe zijn dochter erbij zat, hij het zeker had tegengehouden.


Annie Leibovitz verdedigt foto's Miley Cyrus  (foto: DAG)