Drie nieuwe restaurants met twee Michelinsterren

Nederland is drie restaurants met twee Michelinsterren rijker. Het gaat om 't Brouwerskolkje in Haarlem, Da Vinci in Maasbracht en Parkheuvel in Rotterdam. Ook zijn er twaalf restaurants bijgekomen met één ster. Dat heeft Michelin vandaag bekendgemaakt.

Bij vijf restaurants vervallen Michelinsterren. In drie gevallen verliezen restaurants een ster. Twee restaurants staan wegens een verhuizing niet meer in de Michelingids, die donderdag in de winkel ligt. Nederland telt nog altijd twee driesterrenrestaurants: Oud Sluis in Sluis en De Librije in Zwolle. Verder zijn er nu dertien tweesterrenrestaurants en hebben er 68 één ster.

Restaurant Soigné in Bussum is daarnaast geplaatst in de categorie 'Veelbelovend één ster'. Officieel ontvangen die dan geen ster, maar de organisatie wil duidelijk maken dat de eetgelegenheid er dicht tegenaan zit. Parkheuvel in Rotterdam en Da Vinci in Maasbracht kregen vorig jaar een 'veelbelovende tweede ster', die ze dit jaar hebben verzilverd.

Ook zijn er 87 restaurants met een Bib Gourmand, waarvan 31 nieuwe. De restaurants die in deze categorie vallen, serveren volgens Michelin goede maaltijden met een 'uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding voor 35 euro of minder'. Inspecteurs van Michelin bezochten afgelopen jaar 678 restaurants.