Schoten bij politie-achtervolging Den Haag

Agenten hebben donderdagnacht geschoten tijdens een achtervolging in Den Haag. Die was ingezet na de melding van een ruzie, waarschijnlijk over drugs. Vier personen zijn opgepakt nadat hun auto tegen een vangrail tot stilstand kwam, meldt de politie. Twee van hen zaten gekneveld in de auto.

De politie kreeg rond 00.50 uur de melding van een vechtpartij op de Noorderbrink, waarbij ook geschoten zou zijn. Getuigen zagen hoe een man en een vrouw gedwongen werden in een auto te stappen. Toen de politie arriveerde, reed het voertuig met hoge snelheid weg.

Op de Burgemeester Elsenweg werd een wegversperring opgezet. De auto kon de versperring nog net ontwijken maar botste vervolgens tegen een verkeerslicht. Toen de auto tegen de vangrail tot stilstand kwam, kozen vier inzittenden te voet het hazenpad. Agenten losten enkele waarschuwingsschoten.

Twee mannen, 22 en 24 jaar oud, werden met de hulp van politiehonden aangehouden. Een van de verdachten had zich in een sloot verstopt. De twee andere inzittenden van de auto zijn nog voortvluchtig.

In de auto troffen agenten twee geknevelde mensen. De 28-jarige man uit Den Haag en de 28-jarige vrouw uit Zoetermeer zijn ook opgepakt. De politie heeft het vermoeden dat de ruzie ontstond door onenigheid over drugs.


Schoten bij politie-achtervolging Den Haag  (foto: DAG)