In coma? Da's werkweigering!

Geen enkele vorm van medelijden heeft de baas van de Spaanse Sandra Tejero (30) met zijn werkneemster. Tejero viel in september door nog onbekende oorzaak van haar motor, waardoor zij een ernstig geperforeerde long opliep. Daardoor kreeg ze een hartstilstand van ruim acht minuten en raakte ze in coma. Volgens haar artsen is het heel goed mogelijk dat ze daar nooit meer uit wakker wordt.

Haar baas, de eigenaar van de viswinkel in Sant Andreu, vlakbij Barcelona, waar Tejero werkte, zag echter geen enkele reden waarom ze niet meer achter de toonbank kon verschijnen. Hij heeft haar daarom zonder pardon ontslagen wegens werkweigering. Want drie weken zonder toestemming van je werk wegblijven, dat kan natuurlijk niet.

Volgens de Spaanse krant ABC heeft Tejero een brief gekregen waarin haar werkgever haar om 'disciplinaire redenen' de wacht aanzegt. Ze krijgt er echter nog wel 2500 euro ontslagvergoeding bij. De familie van Tejero is woedend en heeft een advocaat in de arm genomen om het ontslag terug te laten draaien.


Ontslag wegens "werkweigering" in viswinkel  (foto: DAG)