Station Hengelo op slot voor bommenonderzoek

Op het treinstation van het Overijsselse Hengelo wordt de komende tijd tijdens werkzaamheden aan het spoor naar bommen gezocht. Gedurende de Tweede Wereldoorlog zijn het station en de directe omgeving veelvuldig gebombardeerd. Veel van deze bommen zijn niet afgegaan. De gemeente wil dat de komende renovatie van het station wordt gebruikt om alle verdachte objecten op te ruimen.

De werkzaamheden zijn gepland in de weekenden van 11 en 12 oktober en 29 en 30 november. Mocht er een bom worden gevonden, dan wordt het explosief direct gedemonteerd. Ook een deel van een perron zal worden afgegraven en is er in de weekeinden geen treinverkeer mogelijk van en naar Hengelo. NS zet op het traject Amersfoort-Enschede bussen in.

In november 2007 werd het station al eens ontruimd nadat er verdachte objecten zouden zijn gevonden. Het bleek toen niet te gaan om bommen. Onderzoek had uitgewezen dat er elf verdachte voorwerpen in de grond zaten, maar een gespecialiseerd bedrijf constateerde dat het niet ging om zogeheten blindgangers. Er werden stukken oud ijzer aangetroffen.