Brand legt loods met growshop in as

Een hevige brand heeft afgelopen nacht in Roosendaal een loods met daarin een growshop en een autopoetsbedrijf is as gelegd. Bij de brand vielen volgens de politie geen gewonden.

Voorbijgangers ontdekten de brand op de Boerkensleen even voor 01.00 uur en waarschuwden de tien inwoners van een bijbehorende woning. De inwoners, vermoedelijk Polen, konden zichzelf in veiligheid brengen. Zij hebben inmiddels zelf ergens anders onderdak gezocht.

Het vuur ontstond volgens de hulpdiensten in de growshop, waar benodigdheden voor het kweken van wietplanten worden verkocht. De brand zou een tijd in de growshop hebben gesmeuld voordat sprake was van een uitslaande brand.

De brandweer zette ongeveer 25 man in om het vuur op industrieterrein Majoppeveld te bestrijden. Rond 03.00 uur was de brand onder controle. De woning van de loods en omliggende bedrijven bleven gespaard.

De brand zorgde voor flinke rookwolken die richting Roosendaal trokken, maar volgens de politie was er geen gevaar voor de volksgezondheid. Het is niet bekend waardoor de brand ontstond.