Bijna 90 doden bij vliegramp Rusland

Een vliegtuigongeluk vanochtend in Rusland heeft 88 Russen het leven gekost. Alle inzittenden van een Boeing 737 stierven toen het toestel tijdens een binnenlandse vlucht kort voor de landing neerstortte in Perm bij het Oeral-gebergte.

Onder de passagiers waren zes kinderen en een baby. Op de grond vielen geen slachtoffers. Wel werd de Trans-Siberische spoorlijn beschadigd. Het wrak van de neergestorte Boeing brandde geheel uit. Brokstukken lagen tot vier kilometer in de omtrek verspreid, meldden media. Het toestel zou bij een industrieterrein en in de buurt van appartementen zijn neergekomen.

Het toestel van de Russische luchtvaartmaatschappij Aeroflot was twee uur eerder vertrokken uit de Russische hoofdstad Moskou. Op een hoogte van 1800 meter viel het contact met de verkeersleiding in Perm weg.

Over de oorzaak van de crash maakten de autoriteiten nog niets bekend. De Russen stuurden meteen een onderzoeksteam naar de oostelijkste miljoenenstad van Europa.

In Rusland is de gemiddelde leeftijd van toestellen voor binnenlandse vluchten dertig jaar, maakte een commissie voor de veiligheid in de luchtvaart in januari bekend. Behalve de sterk verouderde vloot laken deskundigen ook regelmatig de gebrekkige opleiding van bemanningen.

Vorig jaar kwamen bij de 33 geregistreerde ongelukken in de Russische luchtvaart 318 mensen om het leven.