Nederland heeft last van storm

De storm die vanavond over het land raast, zorgt voor enige overlast. Het lijkt daarbij voornamelijk te gaan om afgewaaide takken en omgewaaide bomen. Het treinverkeer tussen Hoorn en Heerhugowaard lag enige tijd plat vanwege een boom op het spoor, meldt ProRail. In Castricum werden een vrouw en een jongen geraakt door een omvallende boom. Ze zijn volgens de brandweer voor controle naar een ziekenhuis gebracht.

Het KNMI waarschuwde eerder op de dag al voor windstoten met een kracht tot negentig kilometer per uur. Dat is windkracht 10. Ook zijn er zware buien. Volgens de brandweer in Noord-Holland-Noord zijn er tot 21.30 uur zo'n honderd meldingen binnengekomen, voornamelijk over omgewaaide bomen en afgerukte takken. De materiële schade valt mee. Er zijn volgens de brandweer alleen wat auto's geraakt.

In Zeeland geldt hetzelfde. Dat brandweerkorps zegt verder weinig problemen te verwachten omdat de storm over het hoogtepunt heen is. De gemeente Beverwijk gelastte het jaarlijkse ringsteken af vanwege de waarschuwing van het KNMI. Ook de rondrit met paarden en rijtuigen kon niet doorgaan.



Het kan aardig stormen in Nederland.