's Werelds duurste huis verkocht voor half miljard euro

's Werelds duurste huis is eindelijk in andere handen. De koper telde maar liefst een half miljard euro neer voor het optrekje.

Het is dan ook niet zomaar een huisje. Het huis is namelijk in 1902 gebouwd voor de toenmalige koning van België, Leopold II. Villa Leopolda was het buitenverblijf van de koning aan de Franse Azurenkust.

Het huis wordt nu nog bewoond door de weduwe van de Libanese zakenman Edmond Safra. Zij heeft het huis verkocht voor het sommetje van vijfhonderd miljoen euro aan een Russische oliemiljardair. Begin september wordt de overdracht officieel beklonken.

De afgelopen tijd gonsde het van de geruchten over de nieuwe bewoner. De Russische zakenman zou niemand minder zijn dan Roman Abramovitsj, de eigenaar van Chelsea. Ondanks dat ook hij zijn fortuin heeft vergaard met olie, blijkt de koper toch een andere Russische miljardair te zijn.

De verkoopprijs van een half miljard doet het vorige record van duurste huis teniet. Vorig jaar werd namelijk een huis in de tuinen van het Londense Kensington Palace verkocht aan een Indiër. De 147,28 miljoen euro die staalmagnaat Lakshmi Mittal betaalde is echter een schijntje vergeleken bij dit recordbedrag.

 

Villa Leopolda
Mooi optrekje voor 500 miljoen euro