Nieuwe aangifte tegen Moszkowicz

Een vrouw die vindt dat ze is opgelicht door Robert Moszkowicz, heeft aangifte gedaan tegen de voormalige advocaat en telg uit de bekende advocatenfamilie. Naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf zei haar advocaat, Willem-Jan Ausma, vandaag dat de vrouw 16.000 euro aan Moszkowicz heeft betaald, maar dat hij daar nauwelijks iets voor heeft gedaan.

Het is voor zover bekend de tweede aangifte tegen Moszkowicz. De eerste werd in juni gedaan door een vrouw die in de veronderstelling verkeerde dat hij nog altijd advocaat was. Zij deed ook aangifte van oplichting en eist de 19.000 euro terug die ze van tevoren aan de jurist betaalde. In augustus dient een kort geding om dat geld terug te krijgen, zei haar advocaat Thomas van Vugt. "Voor dat geld zijn volgens mijn cliënte geen werkzaamheden verricht."

Robert Moszkowicz heeft de aantijgingen van deze vrouw verre van zich geworpen. Volgens hem is zij via zijn website bij hem terechtgekomen en daaruit alleen al blijkt onomwonden dat hij niet langer advocaat is, maar 'jurist'. Strafzaken begeleidt hij soms nog. "Tegen de vrouw in kwestie heb ik van meet af aan ook gezegd dat ik geen advocaat meer ben. Ik heb een advocaat voor haar gezocht die met ons kantoor wilde samenwerken voor haar zaak."