Hardrijder heeft al 12 auto's ingeleverd

Voor de rechtbank van Almelo moest gisteren een hardleerse Tukker verschijnen. Ditmaal moest hij voorkomen wegens een dolle rit door de Twentse stad, met de politie op zijn hielen. Voor straf moest hij zijn auto bij Vadertje Staat inleveren. Het was niet de eerste auto die hij moest afstaan, want dankzij zijn hardleerse rijgedrag heeft hij de afgelopen jaren al elf auto's moeten inleveren.

Met alleen het afstaan van zijn voertuig kwam de 25-jarige coureur niet bij rechter Vogel weg. Hij moet namelijk ook zeven maanden zitten wegens het bedreigen van agenten met zijn auto. Dertien september vorig jaar schoot de Tukker namelijk met hoge snelheid langs een door de politie opgeworpen wegblokkade. Op het laatste moment wisten de agenten nog weg te springen voor de aanstormende auto.

Aanleiding was gewoon een standaard snelheidcontrole waarbij de man met zijn Cuore met een snelheidsoverschrijding van achttien kilometer werd geklokt. Omdat hij wegens een rijontzegging nog niet mocht autorijden, raakte hij in paniek. Ook zijn nog openstaande boetes en celstraf hielpen niet echt mee. Hij scheurde met zijn wagen door het park en reed stukken tegen het verkeer in. Dit terwijl twee motoragenten hem op de hielen zaten. 

Even verderop blokkeerde de politie de weg om hem te pakken. Toen de snelheidsduivel op hoge snelheid kwam aangereden, stonden er twee auto's op de weg en was de derde onderweg. Volgens de man was er nog voldoende ruimte om langs de auto's te geraken. Hij stuiterde echter over de stoep en ging er als een haas vandoor. Een spoor van auto-onderdelen liet hij achter. Agenten wisten hem bij een kameraad in de kraag te vatten.

De coureur liet de rechter weten dat het nooit de bedoeling was geweest iemand ondersteboven te rijden. Na het aanhoren van dit verhaal, liet de officier van justitie een aanklacht wegens poging tot doodslag achterwege.