ANWB verwacht drukte op weg naar het zuiden

Het wordt zaterdag druk op de Europese wegen. Dat verwacht de ANWB. Met name op de wegen in België en Frankrijk wordt het druk, omdat daar veel mensen een lang weekeinde hebben vanwege nationale feestdagen.

Vrijdag waren de Vlamingen vrij en maandag wordt in Frankrijk de nationale feestdag 14 juli gevierd. De ANWB denkt dat veel Fransen en Belgen de gelegenheid aangrijpen om een weekend weg te gaan. Bovendien is vrijdag in België de bouwvak begonnen.

In Nederland worden weinig grote problemen verwacht, hoewel ook in het noorden van Nederland de bouwvak is begonnen. Ongeveer een miljoen Nederlanders gaan op vakantie. Iets meer dan de helft van hen gaat naar het buitenland. Het vakantieverkeer zorgt zaterdagmiddag voor meer drukte dan normaal.

In Duitsland wordt het vooral druk op de wegen richting de Oostzee- en Noordzeekust. In het noorden en oosten van het land zijn vrijdag de schoolvakanties begonnen. In Zwitserland lopen de wachttijden voor de Gotthardtunnel flink op, voorspelt de ANWB. Ook in Oostenrijk loopt de wachttijd bij een tunnel op. Automobilisten moeten er rekening mee houden dat ze zeker twee uur stil komen te staan voor de Tauerntunnel.