Enorme heroÔnevangst in Tilburg

De Nationale Recherche heeft vorige week woensdag in Tilburg een uitzonderlijke grote heroïnevangst gedaan. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) werd ruim 460 kilo heroïne onderschept.

Het is zover bekend een van de grootste partijen heroïne waarop in West-Europa beslag is gelegd, meldt het OM vandaag. De drugs hebben een straatwaarde van ongeveer 11,5 miljoen euro en zaten verstopt in grote accu's.

Het transport was afkomstig uit Turkije. Bij de onderschepping werden ook twee verdachten aangehouden. Het gaat om twee mannen van 38 en 39 jaar uit Eindhoven en Almere. De Nationale Recherche nam bij doorzoekingen van twee woningen en drie bedrijfspanden in Almere, Amsterdam en Tilburg 100.000 euro, computers, administratie en een vuurwapen met munitie in beslag.

De Nationale Recherche heeft in het onderzoek naar dit drugstransport nauw samengewerkt met politie en justitie in Duitsland en Roemenië. De politie in Roemenië heeft zaterdag op verzoek van het landelijk parket van het OM nog een derde verdachte gearresteerd. Deze 45-jarige man zal aan Nederland worden uitgeleverd, laat het OM weten.

De rechter-commissaris in Rotterdam heeft de twee in Nederland aangehouden verdachten vrijdag in bewaring gesteld.