Fin (88) doodt gehandicapte dochters en vrouw

Een 88-jarige Fin heeft zondagmiddag zijn twee volwassen, geestelijk gehandicapte dochters doodgeschoten en zijn bedlegerige vrouw zwaar verwond alvorens de hand aan zichzelf te slaan. De bejaarde vrouw overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen, zei de politie.

De man schoot thuis zijn dochters -beiden in de 50- dood. Vervolgens ging hij naar een plaatselijke kliniek waar zijn vrouw verpleegd werd. Hij schoot haar neer en keerde vervolgens terug naar huis, waar hij zichzelf doodschoot.

Het drama speelde zich af in Ylitornio, achthonderd kilometer ten noorden van Helsinki. Een woordvoerster van de kliniek zei dat artsen noch verpleegkundigen het hadden zien aankomen.

De gealarmeerde politie was binnen enkele minuten nadat de vrouw was neergeschoten ter plaatse. De politie wist de man die naar huis was teruggekeerd nog telefonisch aan de lijn te krijgen. "Hij maakte snel een einde aan het gesprek en toen hoorden wij een schot", zei politiechef Seppo Kinnunen. Toen de agenten bij het huis gingen kijken vonden ze ook de twee dochters.