Meer treinen op de Betuweroute

De capaciteit van de Betuweroute is zondag verhoogd naar vier treinen per uur. Eerder reed er nog één trein per anderhalf uur over de goederenspoorlijn tussen de Rotterdamse haven en de Duitse grens. De vervoerders die gebruik maken van de Betuwelijn hebben enthousiast gereageerd en extra treinritten ingepland, meldt Keyrail, de exploitant van de Betuweroute.

Volgens Keyrail is de capaciteitsverhoging een stap in de richting van het niveau waarbij er geen verlies meer wordt gemaakt. Directeur Sjoerd Sjoerdsma verwacht dat dat punt over vijf jaar stapsgewijs wordt bereikt. De directeur van de eerste commerciële spoorexploitant van Europa benadrukt dat Keyrail in dat geval de eerste spoorlijn in handen heeft waarmee winst wordt gemaakt.

De Betuweroute werd vorig jaar juni in gebruik genomen. De lijn kampte met opstartproblemen, onder meer vanwege problemen met het inbouwen van een nieuw veiligheidssysteem in de locomotieven op het traject. De Betuweroute heeft bijna vijf miljard euro gekost.