Naakt joggende pastoor riskeert celstraf

De Amerikaanse pastoor  Robert Whipkey van het aartsbisdom Denver riskeert 18 maanden celstraf voor openbare zedenschennis omdat hij in zijn 'blote niksie' 's ochtends vroeg liep te joggen.  "Ik wilde niet dat m'n kleren naar  zweet zouden gaan stinken", zo zei de 53-jarige geestelijke tijdens een hoorzitting over zijn naaktloop capriolen.

Eerwaarde Whipkey ontdoet zich wel vaker van zijn kleding.  In z'n blootje rondlopen in de tuin en naaktzwemmen behoren tot zijn vaste bezigheden. Als verzwarende omstandigheid wordt door Justitie aangevoerd dat Whipkey  zich ooit in zijn blootje stond te scheren tijdens een zomerkamp voor jongens. Het feit dat hij nu naakt aan het hollen was op het sportveld van een middelbare school, spreekt evenmin in zijn voordeel

Volgens de raadsman van de priester had zijn cliënt echter niet de bedoeling dat hij gezien werd in zijn edele delen. Vandaar dat de man naakt jogde voor het ochtendgloren. Een politieman, die om halfvijf 's ochtends terugkeerde van zijn dienst, zag evenwel de naakte geestelijke en arresteerde hem.

Voorlopig staat de pastoor op non-actief, want het aartsbisdom Denver heeft Whipkey geschorst.

Eerwaarde Whipkey