Parkeerders ArenA voelen zich bedrogen

De duizenden bezoekers die de afgelopen dagen naar de concerten van De Toppers en het Hazesfestijn in de Amsterdam ArenA zijn geweest voelen zich behoorlijk bedrogen door de gemeente. De service die deze bood bleek duur betaald.

Bij de ingangen van de parkeergarages in de omgeving van de Amsterdam ArenA werden door de dienst Parkeergebouwen parkeerkaarten aangeboden ad twaalf euro per stuk. Door deze kaart te kopen werd vooraf betaald en hoefde men na het concert niet in de rij voor de kassa te gaan staan. na betaling van de kaart konden de bezoekers de garages inrijden en viel het de oplettende bezoekers op dat het uurtarief in de garages slechts 2,10 euro per uur is. "Dan moet ik dus zo'n beetje zes uur bij dat concert blijven om het geld eruit te halen!" zegt de boze René van Vliet uit Haarlem. "Wat is dit voor onzin!? Het is al duur genoeg allemaal."

Tenzij je urenlang bij het concert vertoeft, is het gewoon afrekenen van het kaartje bijna de helft goedkoper. De gemiddelde bezoeker is namelijk slechts drie uur aanwezig bij het concert, wat 6,30 euro kost. De gemeente heeft dus handig ingespeeld op de onwetende concertgangers die de hoogte van de tarieven niet kent.

Ook het echtpaar Stoop heeft een bittere nasmaak aan de concerten. "Een service van niets, want we staan nu voordat het concert begint in de rij voor de kassa en betalen dus ook nog eens veel te veel", zegt het echtpaar Stoop. Zelfs de parkeerwachters begrijpen het niet. "Tsja, misschien is het omdat wij hier met veel mensen rondlopen en wij moeten ook worden betaald", aldus een medewerker die de kaartjes voor de mensen uit de machines haalt. De dienst Parkeergebouwen zegt dat er tijdens de concerten, en al enkele uren voorafgaand aan de concerten, een speciaal evenemententarief wordt gehanteerd.