Chemische castratie voor Beilenaar

De Beilenaar F.W. (39) moet zich van de rechtbank in Assen chemisch laten castreren. Omdat W. vrouwen lastig viel met oneerbare voorstellen en deze vrouwen ook belaagde werd hij gisteren door de rechtbank veroordeeld tot een jaar cel, waarvan zeven maanden voorwaardelijk en een verlengde proeftijd van drie jaar. Daarnaast moet de reclassering er op toezien dat de chemische castratie plaats vindt.

Volgens de rechtbank ging W. zijn slachtoffers alleen met woorden te lijf: "Hij heeft hen niet aangeraakt en heeft dat ook niet geprobeerd." Hij is om die reden dan ook vrijgesproken van het plegen van ontuchtige handelingen.

Het is de vijfde keer in vier jaar dat de Beilenaar veroordeeld wordt voor het lastigvallen van vrouwen. Wanneer W. gedronken heeft zoekt hij naar vrouwen en doet ze oneerbare voorstellen. Volgens de rechter is de chemische castratie de enige manier om de hormonen van de man in bedwang te houden. De man zal libidoverlagende middelen voorgeschreven krijgen. De reclassering zal er op toezien dat hij de voorgeschreven medicatie ook werkelijk inneemt.


Met dank aan Doras en llegend voor de submit