Omsingelde Taliban blazen zich op in Kabul

Omsingelde Taliban-strijders hebben zich vanochtend opgeblazen in de Afghaanse hoofdstad Kabul na een urenlang vuurgevecht met de veiligheidsdiensten. De verdachten zouden banden hebben met de opstandelingen die zondag een aanslag pleegden op het leven van president Hamid Karzai.Dat stelde een anonieme functionaris.

De gevechten braken uit toen Afghaanse troepen gedurende de nacht het huis omsingelden waar de militanten zich schuilhielden, aldus politie en ooggetuigen. Tijdens de gevechten zouden twee leden van de veiligheidsdiensten zijn omgekomen. De hele ochtend was te horen hoe er werd geschoten en af en toe een raketgranaat ontplofte. De Taliban zouden zwaarbewapend zijn geweest.

De leider van de Afghaanse inlichtingendiensten moest maandag toegeven dat zijn medewerkers wisten van plannen voor een aanslag, maar er niet in waren geslaagd de daders op tijd te vinden. Door de aanslag op een militaire parade, die behalve door Karzai ook werd bijgewoond door het kabinet en de legertop, kwamen drie mensen om het leven.